csütörtök

Zalacsányi hotelszemle: a Batthány villaparkot teszteltük

Az ötlet nagyszerű: a Zalacsányban lévő lepukkant Batthyányi kastélyt újítsuk fel és alakítsuk át 33 szobás hotellé. A körülötte található hat hektáros parkot pedig építsük tele villákkal, hogy mindenki megtalálja a neki való szállást.


A Zalacsányban található csodás kastély sorsa sokáig kérdéses volt, a vállalkozás tehát jól jött. A hotel belső képe és a berendezése azonban arról árulkodik, hogy nem a stílus, hanem az ár szerint válogattak a befektetők. Sajnos a kommersz rattan bútorok az elképesztően csúnya huzatokkal nem nyerték el a tetszésünket, de persze ez nem jelenti azt, hogy másnak ne tetszhetne.
Forrás: www.wellnesskastely.hu
Véleményünk szerint a hotel terei nem túl elegánsak, nem praktikusak, de még csak nem is kényelmesek. Ahogy nem kényelmesek az ebédlő vidéki-szecessziós székei sem az üres háttámlájukkal. Egyedül a pince kialakításra lehet mondani, hogy teljesen rendben van, az ember pont így képzel el egy borkóstolásra is hasznosított borospincét. A szobák annyiban érdekesek, hogy mindegyik más-más kialakítású, de itt sem találkoztunk emlékezetes stílussal vagy praktikus ötletekkel. Attól még egy berendezés nem stílusos, hogy egy szobába egyféle szettből válogatjuk az elemeket. Se színek se tónusok, se hangulat, de lehet, hogy a hiba bennünk van, csak valahogy nem talált meg minket az otthonosság érzése.
Forrás: www.wellnesskastely.hu
Ezek után feltételezzük, hogy a villapark azért épült, mert a hotel felújítóinak akadt felesleges építői kapacitása, és nem sikerült azonnali hasznot kihozniuk a kastélyhotel beruházásából. Így aztán kitalálták, hogy felhúznak 25 négylakásos házat, teljesen bebútorozzák őket, majd eladják az üdülési jogokat egy meglehetősen kellemes összegért. Jó ötlet volt, a projekt működik. A bibi csak ott van, hogy az üzemeltetés nem hozza azt a minőséget, amit az ember mondjuk egy ilyen befektetés mellett elvárna. A tisztaság felületes, a szaniterek állapota nem kielégítő, a WC folyik és a vízkő is azonnal szemet szúr több helyen – pedig nem régi épületekről van szó.
Sajnos az üzemeltetéssel kapcsolatos rossz tapasztalatok itt még nem érnek véget. A reggeli silány választékát, cseppet sem dobta fel, hogy a vajat megkésve hozták ki, a kávé (ami előre volt készítve, ez pedig kevés jót jelent) inkább csak hatásos volt, nem pedig finom, és az sem segített, hogy már a reggeli végén voltunk, mikor bejelentették, hogy kérhettünk volna rántottát vagy tükörtojást is.
Forrás: www.wellnesskastely.hu
Az ebéd kapcsán is akadnak rossz gondolatok: a húsgombóc levesnek gyanúsan sötét színe volt és hatalmas barna húsgombócok úsztak benne, szám szerint négyen. Mindez nem lett volna baj, de a kettévágásuk után szembesülhettünk rózsaszín és szemmel láthatólag nem sikeresen átfőtt belső tartalommal, így a leves fogyasztásáról a továbbiakban lemondtunk.  Így sem lett volna esélyünk az éhenhalásra, hiszen érkezett a hatalmas mennyiségű főétel. Két felnőtt és két gyermek részére egy tálra halmozva rántott és főtt húsok, rizs, sok olajban sokáig sült krumpli és agyonfőzött mirelitzöldségek. A mennyiség itt sajnos a minőség rovására ment, semmi egyediség, inkább amolyan menzás mellékíz, amelyet a zsíros palacsinta is csak megfejelt.
Forrás: www.wellnesskastely.hu
A legnagyobb csalódást azonban a zárva lévő wellness szolgáltatta, hiszen ide egyáltalán nem nyertünk bebocsátást, hirtelen felmerült technikai gondok miatt. Azt gondoltuk, hogy legalább a masszázst igénybe vesszük, azonban hamar csalatkoznunk kellett: mint kiderült, a recepciós kislány egyben a masszőr is, és mivel éppen a recepción van, nem vállal masszírozást. Ezek után sovány vigasz volt a belépő a közeli termálfürdőbe, csalódottan telt a pihenésünk az egyébként szép környezetben fekvő kastélyban.  
Forrás: www.wellnesskastely.hu

-OT-
Forrás: Travelline

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése