hétfő

Tavaszi programok - jó idő nélkül is lehet szórakozni márciusban

Mit is csináljunk márciusban, ha nem szeretnénk, vagy nem tudunk külföldre menni? Hát maradjunk itthon és utazzunk koratavaszi borfesztiválra, látogassunk el a Bringaexpora, élvezzük az Orchidea showt, ízleljünk hazai ízeket Sopronban vagy nézzük meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzett tipográfusainak műveit.
 
A XI. Beregszászi Nemzetközi Borfesztivál
2011. március 3-6.
„A jó bor az élet vize...” „ A bor az izmok erősítője, a szellem ösztönzője...” – ilyen csábító és gondolatébresztő rigmusokkal várnak bennünket Beregszászon a XI. Beregszászi Nemzetközi Borfesztiválon és borversenyen. A háromnapos fesztiválon megismerkedhetünk borokkal és melléjük ajánlott borkorcsolyákkal: az aszalt gyümölcsökből és magvakból készült „reform” édességeken át a sajtos rulettig. Részt vehetünk tombolajátékot. Megnézhetjük a Beregszászi Szent Vencel Borrend új borlovagjainak felavatását. Majd a XI. Beregszászi Borverseny eredményhirdetése és a díjátadó után táncolhatunk az utcabálon.
Bringaexpo
2011. március 3-6.
Ha a fővárosban szeretnénk programot találni és még a biciklizés se áll tőlünk távol, akkor a Bringaexpo lesz kihagyhatatlan eseménye a márciusnak. A tavaly debütált helyszínen, a Hungexpo B pavilonjának 6500 négyzetméteres területén megrendezésre kerülő kiállításon a csarnok garantáltan tele lesz bringákkal. A kínálat az előző évekhez képest tovább színesedik, hiszen új kiállítók, és új márkák is csatlakoznak a Bringaexpo „karavánhoz”.
Orchidea Show
2011. március 18-20.
Idén is a megszokott helyen, a Papp László Sportarénában várják a szervezők az orchideák, a broméliák, a kaktuszok és a bonsai-ok szerelmeseit. Idén első ízben találkozhat a közönség Japán, Tajvan és Malajzia képviselőivel. Olyan európai gyűjtemények ritkaságai is színesítik a kiállítást, amelyeket a nagyközönség más alkalmakkor nem láthat. A színpompás orchidea installációk mellett elismert kerttervezők látványkertjeiben is gyönyörködhetünk. A kisgyermekes családokra is gondoltak a szervezők: amíg szülők az orchideákban gyönyörködnek, addig a gyermekek egy különleges játszótér nem hétköznapi perspektívájából tekinthetik meg a kiállítást.
Forrás: www.orchideashow.hu
Soproni Ízutazás és Pannon Gastro Napok 2011. március 26-27.
Sopron és környéke híres történelmi borvidékéről és gazdag gasztronómiai kultúrájáról. Így aztán van mit bemutatni a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban megrendezésre kerülő Ízutazáson, ahol a látogatók megismerkedhetnek olyan falusi ízekkel, mint a dödölle, vagy a paprikás perec, majd elvegyülhetnek a gazdag kínálatot ígérő vásári forgatagban, ahol a standokon különféle mézesek, sajtok, langallók és a híres rábaközi perec kap helyet. Emellett a vendégek részt vehetnek a pálinkáról, a pezsgőkészítésről és a pálinka és a méz együttkóstolásáról szóló előadásokon, vagy szurkolhatnak szakácsversenyeken is.
MOME Tipográfia szak diploma kiállítás
2011. március 1 - 27.
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Felsőfokú Tipográfus Továbbképző Tanfolyama 1985-ben záróvizsgáztatta első hallgatóit. Annak idején a könyvkiadói szakma, a nyomdaipar, és a Magyar Reklám Szövetség kérésével kapott minisztériumi engedélyt ez az oktatási forma. Hogy szükség van a szakma művelőire az nem kétséges. Az idei év vizsgafeladatai könyvtervezés, fotóalbum és zenei poszter készítése voltak. A kiállítás azért is lehet különösen érdekes a nagyközönség számára, hiszen a tipográfiai szakma művelőinek elsősorban nem a vizsgabizottságnak kell megfelelnie, hanem a vásárlóközönségnek, azaz nekünk.

Forrás: Travelline

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése