péntek

A kávéd megmondja, milyen személyiség vagy

Egy ausztrál szerzőpáros, James and Moore szerint alapvetően személyiségünk határozza meg, hogyan isszuk a kávét, milyen típust választunk. A The You Code: What your habits says about you című könyv alapján most megtudhatja, ön milyen személyiség.

Az a mód, ahogy a kávét elkészítjük, vagy hogy a kávézóban milyen kávét választunk magunknak, ahogy a kész kávénkat tejjel, tejszínnel és vagy cukorral ízesítjük - a szerzőpáros szerint midnez árulkodik a jellemünkről és a személyiségünkről. Talán van benne valami, elvégre a kommunikációnk 70 százaléka non-verbális, kávézási szokásainkat is tekinthetjük egyfajta kommunikációs módnak.
Az eszpresszóívóA szerzőknek az a megfigyelése, hogy az eszpresszót preferálók szeszélyesek, kemények, sőt néha talán érzéketlenek is. Kitartóan dolgoznak, vezető személyiségek, akik szeretik gyorsan elérni a céljaikat. Nem hódolnak bolond hobbiknak, de imádják a kihívásokat és adrenalin szintet megemelő sportokat. A jó hír az, hogy az eszpresszó hódolói tapasztalt, izgalmas és majdhogynem tökéletes szeretők.
FOTÓ: www.molinarikave.hu
A feketekávét választó
A feketekávé kedvelői minimalisták, az egyszerű megoldások hívei az élet minden területén, ha kibogozandó csomóval találják szembe magukat, inkább átvágják azt. Szeretik az egyenes tiszta megoldásokat, a komplikációmentes életet. Ők a csapat csendes emberei, ha megszólalnak, akkor viszont egy mondatban képesek a helyzet összefoglalását és a megoldását is megadni.
A tejeskávét választóA szerzőpáros szerint, aki a tejeskávét szereti az tipikusan metroszexuális, plüssállatokat gyűjt, szeretetéhsége kielégíthetetlen és igyekszik mindenkihez kedvesen viszonyulni, hiszen neki nincs fontosabb, minthogy viszont szeressék. Hajlamos magát alul értékelni, csakhogy a környezete ne irigykedjen rá.
Kapucsínóivó
Aki legtöbbször a kapucsínót választja, az nyitott a külvilág felé és optimistán szemléli a dolgokat. Ahogy az ital is selymes és habos, úgy a kapucsínót ivók személyisége is kellemes és könnyed. Nem igazán aggódnak a szerintük unalmas anyagi dolgok iránt, sokkal fontosabb a stílus és az ötlet. Ami a szexuális érdeklődését illeti, a kapucsínóivó igazán tudja élvezni a lepedőakrobatikát, de a partnerének inspirálónak kell lennie, különben hamar a másik hálószobában találja magát.
FOTÓ: www.molinarikave.hu
Instant kávét választó
Általánosságban kijelenthető, hogy az instant kávét fogyasztók kedves és egyenes jellemek, akik szeretnek jókat nevetni és a maximumon élni. Életelvük „amíg nem tört el, addig nem kell megragasztani” igen jól jellemzi őket. Viszont nem karrieristák, talán kicsit túlzottan is óvatosak, ami a munkahelykeresést és választást illeti, hajlamosak egy számukra alapvetően rossz, és egyáltalán nem szeretett munkahelyen is éveket lehúzni, csak mert így biztonságosabb. Az erotika nem az erős oldaluk.
Koffeinmentes kávét ívók
Aki koffeinmentesen issza a kávéját az talán egy kicsit túlságosan is aggódik az egészségéért. Bár meggondolandó, hogy a koffeinmentes kávé nem okoz szívdobogást és akkor is ihatunk még egy csészével, ha magas a vérnyomásunk.

És akik nem kávéznak?
Ha nem szeretjük és nem is isszuk a fekete levest, akkor a szerzőpárosnak az a lesújtó véleménye van rólunk, hogy félünk az élet kihívásaitól és még nem nőttünk fel...
Forrás: life-style

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése