péntek

Balatoni hotelszemle: a Silver Resortot teszteltük

Lehetünk a Balaton partján is, meg nem is - egy teljes komplexum áll a rendelkezésére annak, aki a Silver Resortot választja. A számtalan lehetőséget kínáló, wellness szolgáltatásokat nyújtó szállodát most mi is teszteltük, és mindenről be is számolunk.
Van itt két étterem, hotelszobák balatoni kilátással, luxuslakosztályok és apartmanok. Egy szinte mindennel felszerelt Spa: Thai masszázzsal, Jakuzival és szépségszalonnal, ahol aromamasszázzsal és csokoládéterápiával kényeztetik a kedves vendéget.
A szálloda közvetlenül a vízpart mellé épült és részét képezi egy yacht kikötő is. Szeles időben az összeütődő árbocok hangja tölti be a környéket, az élmény igen egyedi, sőt akár romantikusnak is nevezhető, a hangszigetelt ablakoknak köszönhetően azonban nem zavarja meg az éjszakai nyugalmunkat.
Forrás: Silver Hotel Resort
A hotel berendezése megfelel bármelyik négycsillagos hotelnek, a lobbyban a csokoládé színű bőrkanapék, a vanília márványpadló és beépített padlószőnyeg szigetek hívogató összképe csak emeli az őszintén kedves fogadtatást.
Amúgy hamar kialakul a vendégben az az érzés, hogy a recepciós lányoknak soha sincs rossz napjuk, és ez igen kellemes állandóságot biztosít az ottlét alatt.
A szállodai szobák kicsinyek, elegánsan berendezettek és szinte mindegyikhez jár erkély, a van köztük a tóra néző, aki azonban belső térre nézőt választ, annak nagyon szeretnie kell a nyüzsgő mediterrán életformát, mert nyáridőben a tér délutántól késő éjszakába nyúlóan tömve van evő, ivó sétáló emberekkel akárcsak egy mediterrán fiestán.
Forrás: Silver Hotel Resort
Az apartman berendezése kényelmes, napsárga falak ugyan némiképp hatásvadász módon rímelnek a bordó kiegészítőkre, de még az árnyalatnyi színkülönbségek sem zavarnak igazán. A képek a falon a színekhez lettek választva - sajnos.
A luxuslakosztályok designja a hotel szobáiban megszokott visszafogott eleganciát és luxust képviseli, a méretén kívül a saját jakuzzival nyújt többet az egyszerű szállodai szobánál, vagy  apartmannál.
A tisztaság egyébként mindenhol lenyűgöző. A dekoráció egyetlen ellentmondása a következetesen használt arany szín, ami kicsit ellentmondásnak tűnik a Silver névvel.
A konyha sajnos a múlt évezredben maradt, ott is pontosan a nyolcvanas években. Igen nagy divat a retró, de ugye nem a kedvenc ételeink évtizede volt az évtized, más oka nem lehet annak, hogy az összes kihozott tányér szárított fűszerrel van díszítve, az ételek kicsit túl sósak és a friss fűszerek helyett mindenhol szárítottat használnak.
Forrás: Silver Hotel Resort
Az egyik híres tévés szakács, Nigella egyszer azt mondta, hogy a szárított menta egészen más, mint a friss, és van olyan étel, amihez a szárított verzió szükséges, be kell vallanom, ebben a kérdésben is teljesen egyetértek a hölggyel. De, miért kell minden tányért szárított petrezselyemmel meghinteni, ha sem az ételben, sem az ételen nem található egyébként a petrezselyem? És vajon minek a rántott szelet mellé narancskarikát tenni?
A másik jel a konzerv gyümölcs, igen a fránya gazdaságosság, a friss hámozott gyümölcs gyorsan megbarnulna a szabad levegőn, de akkor miért nem lehet házi befőttet készíteni belőle? Ebben az esetben nem lehetne érezni a rémes tartósítószer ízt, és az ember egy wellness hotelbe nem csak pihenni, de gyógyulni is jár, márpedig az egészség a friss és egészséges ételeknél kezdődik. Ebbe a kategóriába a tartósítószer nem tartozik bele, ezt be kell látnunk.
Forrás: Silver Hotel Resort
A másik nagy csalódás az „all inclusive” fogalmának egyedi értelmezése, sajnos ez a háromszori étkezést és igencsak korlátolt italfogyasztást takar. Ami korlátlan, az a limonádé és a kávé. Megjegyzendő, hogy a limonádé nem szörp, de ezen a helyen mégis egészségtelen, cukorszirupot és színezéket tartalmazó ízesített szörpként adják, és sajnos ezen nem sokat segít a dekorációként a pohár szélére szúrt citromkarika sem.
A wellness négy medencéből ál, a külső kettő télen csak a jegesmedvéknek ajánlott. Belül található kettő egy tökéletes paraméterekkel rendelkező gyerekmedence totyogóktól az úszni nem tudó négyévesekig, és egy nagymedence kiegészítve egy nyolcszemélyes Jakuzzival.
A Spa részleg legizgalmasabb része a színterápiával megbolondított gőz és a levendula illatú aromazuhany. A gond az, hogy gyerekeknek nincs köpeny és sajnos ezt nem jelezték a foglalásnál.
Forrás: Silver Hotel Resort
A másik probléma építészeti jellegű és sajnos nehezen orvosolható: a garázsbejárat és a Spa bejárata egybenyílik. Ezzel nyáron semmi gond nem lenne, de télen még ez a három méter is hosszúnak és nagyon hidegnek tűnik, és ha még a liftre várva rányitják a garázsajtót is a meleg nedves gőzből érkezőre, az különösen fájdalmas tud lenni.
A finn szauna szintén csak a bátraknak ajánlott, tíz lépés a hidegben, de így a vérkeringés serkentéshez nem kell jeges dézsába merülni a szaunázás után. Ha az úszáson kívül más izomerősítésre is vágyunk, rendelkezésünkre áll egy jól felszerelt konditerem, ha azonban unalmasnak tartjuk a saját gondolatainkba való elmélyülést, a biciklizéshez vihetünk magunkkal egy jó könyvet.
Szóval vannak javítható, vagy javítandó hibák, de összességében kellemes élményekkel távoztunk a Silver Resortban töltött napok után, és örökre eltároljuk a befagyott tavon jégkorongozó gyerekek képét, amelyet a jakuzziból láttunk.
-OT-
Forrás: Travelline

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése