péntek

Villányi hotelszemle: Gere szállodáját teszteltük

A Gere név kikerülhetetlen, ha a borászatról beszélünk. Hírneves borainak is köszönhető, hogy Villány a magyar borászat egyik fellegvára lett. A borkóstolásra látogató vendégek elszállásolására régebben épült panzió mára komoly hotel lett, divatos wellness szolgáltatással. Mi mindent ki is próbáltunk.
A Crocus Gere Bor Hotel elegáns neve egy valóban elegáns szállodát takar. A főbejárat trendi nyerstégla burkolata elegáns hátteret biztosít az arany Gere feliratnak, a borcímkéken is pontosan ezt a betűtípust használják. A bárban kellemes barátságos és mégis elegáns légkör fogad, a honlapon látható képekkel ellentétben a lobby nem a régi szocreál szállodákra emlékeztető monstrum, hanem kifejezetten emberléptékű helyiség. A szálloda nagyon új és ez érződik a személyzet hozzáállásán, kedvesek és segítőkészek, de kissé bizonytalanok és nincsenek még felkészülve arra, hogy krízishelyzeteket az arcukról le nem olvadó mosollyal kezeljenek, amit pedig a vendég egy ilyen árkategóriájú hoteltől elvár.
Forrás: www.wellnesshetvege.hu
A régi panzió 11 szobáját teljesen felújították, egyszerű, de stílusos bútorzatot kaptak. Az újonnan épült superior szobák és a két családi apartman kialakítása hozza a négycsillagos szálloda minőséget. Az egész hotel alaptémáját és értelmét jelentő bor nagyon finoman jelenik meg a díszítésben. A szobák nyerstégla fala a pincék téglafalát idézi, a fürdőszoba indás díszcsíkja a szőlő növényre rímel. A fürdőszoba egyébként is gyönyörű, hatalmas wenge barna mosdótartó állványa, a régies formájú, de a modern kor elvárásainak tökéletesen megfelelő csaptelepe valódi esztétikai élményt nyújt. A színeiben a vörösbor érzéki bordóját, a szőlőlevél zöldjét és a föld barnáját találjuk, sokban igazodik a jelenlegi trendekhez, az összhatás mégis nagyon egyéni. A szoba poénja a Gere borok palackjaiból készített éjjeli lámpák - a két Solus mellett egy hatalmas palack Kopár kapott lámpaernyőt. Egyetlen negatívum a kényelmesnek nem nevezhető matrac. Biztos jó dolog a kemény matrac, a gyerekeknél segíti a csontfejlődést, de egy borral leöblített lakoma után inkább vágyunk puha ágyba belesüllyedni. A megszokottól eltérően itt nem kis palackokba adagolva kapjuk a szoba mellé kötelezően járó sampon-balzsam-tusfürdő szettet, hanem egy nagyobb adagolós flakonban találjuk a zuhanyzóban. A rozmaring, citromfű és kakukkfű hármasából készített német bio termékbe azonnal bele lehet szeretni, és a mellékelt testápoló is ezekkel az aromákkal kényezteti az ember bőrét és lelkét.
Forrás: www.wellnesshetvege.hu
A bor témája kerül a fő helyre a Wellness részlegben is, ahol a nagymedence körül vitrinbe zárt (üres) Gere boros üvegek címkéi színesítik a fehér és zöld mozaikmintákkal kirakott teret. A Spa rendelkezik hidromasszázs élményfürdővel, meleg vizes ülőfürdővel, finn és infra szaunával, gőzfürdővel, a nyári zápor élményét nyújtó zuhanyokkal, jégkúttal, és keleti tájolású, s ebből adódóan a nyári reggeleken is kitűnően használható napozóterasszal. A medencéket színes lámpákkal egészítették ki ezzel is emelve a pihenők hangulatát, viszont a színek váltakozása önmagában nem nyújt színterápiás élményt, főleg akkor nem, ha két komplementer szín egyszerre jelenik meg, hiszen az gyakorlatilag kioltja egymás hatását. A Spa szolgáltatásai a hagyományos kozmetikai és wellness kezelések mellett vinoterápiás készítményekkel kiegészített masszázsokat és regeneráló vörösborfürdőt is kínálnak. A vinoterápiás készítmények részben külföldi luxus márka szőlő és bor tartalmú termékei, de a Spa kozmetikusai házilag is kevernek ki kitűnő krémeket a bor feldolgozása folyamán visszamaradt szőlőmagból, illetve annak olajából.
A szobákban megjelenő borosüveg lámpára rímel a Mandula étterem borospoharakból készült csillárja, a profán alapanyagból kristálycsillár hatású díszítőelem született. Az étterem berendezésében dominál a meleg csokoládébarnára pácolt fa és a bőr, az elrendezéssel egy polgári otthon nagyszobáját kívánták megidézni a tulajdonosok és az elképzelésüket maradéktalanul sikerült is megvalósítaniuk. Az épület U alakú elrendezése lehetőséget nyújtott egy védett és nagyon hangulatos terasz kialakítására, itt nyáridőben a szabadban lehet a vacsorát elfogyasztani, vagy csak üldögélni egy pohár bor mellett a kis mesterséges tavat és a szépséges kertet szemlélve. A konyhán érződik az igyekezet, hogy különlegeset alkossanak, az alapanyagok frissek és jó minőségűek, a tálalás szép és ötletes, követi a legfrissebb trendeket. Valahogy a nagy átütő élmény mégis elkerüli az étkezéseket, pedig egészen kevés kellene a nagyon jóhoz.
Forrás: www.wellnesshetvege.hu
A várakozáshoz kihozott még meleg ropogós kenyér és a hozzá adott szarvasgombával megbolondított fűszervaj igazi ínyenc vacsorát ígért. Az előételként kért bivaly mozarella szárított sonkapanírba lett görgetve, a lágy sajt kellemes élmény a ropogós bundában. A répa-terrine is ötletes és finom is, a mellé adott hús azonban semmi különös, kicsit talán bátrabb fűszerezés, maradandóbb élményt nyújtott volna. A desszert bourbon vaníliás madártej finom, a kocka alakúra vágott tojáshab vicces. A csülök kellemes, bár a tört krumpli körettel gyomorgyilkos párosítás. A házi készítésű gyümölcs sorbet nálunk nem hozott egyöntetű sikert. A Gere borok kóstolása mindig élmény, de a hozzájuk komponált menüsorhoz ezek a borok kicsit soknak tűntek, nem harmonizálnak a fogásokkal, sokkal inkább elnyomják azokat. Ez alól a hidegtál kivétel, a kóstoló mennyisége és ízei is maradandó elégedettségre adnak okot.
A Crocus név kakukktojás. A hotel honlapján előadott sztori szerint a „CROCUS elnevezés a villányi Szársomlyó hegyen őshonos és csak itt virágzó Magyar Kikerics latin nevéből ered”. Nos, a Magyar Kikerics latin neve a több honlap és a wikipédia szerint is (Colchicum hungaricum Janka). A crocus latin név a sáfrányt takarja, és egyik alfaja a Fehér sáfrány (Crocus albiflorus) valóban nagyon hasonlít a Magyar Kikericsre, de nem az. Hát így viszonyul a hotel is egy négycsillagos hotelhez, nagyon hasonlít hozzá, de egyelőre nem az.
-OT-
Forrás: Travelline

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése