péntek

Numerológia: a számok bűvöletében II.

Feltételezhetően azóta foglalkoztatja az embert a számok misztikája, amióta azok felfedezésre kerültek. Gondoljunk csak a 13-as szám babonájára, vagy a 7-es szám feltűnésére a mesékben. Mégis hogyan lehet számok alapján megismerni egy egyént?
Hogyan számoljunk?
A betűk számértékeit számolhatjuk az alábbi táblázat segítségével és ebben az esetben az ékezetes betűket az ékezet nélküli megfelelőjük értékével kell venni:
1 A;J;S
2 B;K;T
3 C;L;U
4 D;M;V
5 E;N;W
6 F;O;X
7 G;P;Y
8 H;Q;Z
9 I;R

De számolhatjuk az alábbi értékekkel is:
A=1, Á=2, E=3, É=4, I=5, Í=5, O=7, Ó=8, Ö=9, Ő=10, U=20, Ú=30, Ü=40, Ű=50.
B=1, C=2, D=3, F=4, G=5, H=6, J=7, K=8, Q=8, L=9, M=10, N=20, P=30, R=40, S=50, T=60, X=70, Y=80, V=90, W=90, Z=100.
A fenti példák is bizonyítják, hogy a numerológia minden, csak nem egységes, de igazából nem a kanonizálás a cél, hanem az, hogy az adott élethelyzetben a megfelelő információt kapjuk meg, ami a legjobban segít a továbblépésben.

Sokféle jelentésük van
A planéták számmisztikai jelentése
Az 1-es és a 8-as szám a Napot jelképezi: a középpontot, ami körül minden forog, a kezdetet.
A 2-es szám a Holdat jelképezi: a nyugodt erőt, amely a felszín alatti dolgokat befolyásolja.
A 3-as szám a Vénusz: a művészi módon kifejezett szerelmet jelenti.
A 4-es szám a Szaturnusz: felelős azért, hogy minden feladatot meg kell tanulni, a feladatkiosztó.
Az 5-ös szám a Mars: változást, aktivitást, kiterjedést jelent. Hatása nyugtalanságot okoz.
A 6-os szám a Jupiter: védelmező, birtokló. A szeretet mélyebb aspektusai felé mutat.
A 7-es a Merkúr: az ésszel kapcsolatos, intellektuális, érdeklődő. A negatív oldala: bizonytalan és félénk, a pozitív oldala: tudás, bölcsesség, tükrözés, kifinomultság, egyensúly.
A 9-es szám az Aura: minden egyes szám hatása érvényesül.
A 11-es szám a Neptunusz: lelki, misztikus, látomásokkal, sugallatokkal teli.
A 22-es az Uránusz: a masszív erőt jelképezi, mely rombol azért, hogy egy jobb formát hozzon létre.
A 33-as a Plútó: nyugodt, erős, átható, gyakran felfoghatatlan. Hatása nagyon elenyésző.
Számok jelentései és a hozzájuk kapcsolt emberi tulajdonságok

1-es szám jelentése
Az egyes szám az őskezdet és a teremtés szimbóluma. A számmisztika alapján az akarat, a magabiztosság és az energia száma, ő képvisel mindent, ami az első helyen, magasan áll. Az elszántság, erős akarat, esetleg agresszivitás, és hatalom szimbóluma, de utalhat egyedül maradásra, magányra, kirekesztettségre, kiközösítettségre is.
2-es szám jelentése
A kettes szám jelentése a két nemmel, a férfival és nővel hozható kapcsolatba. Jelenti még a két, egymást is kiegészítő jegyet: a jin-jangot is. A kettő a bölcsesség száma is. A számmisztika szerint az élet anyagi oldalát jelzi. Jelenthet ésszerű gondolkodást, képzelőerőt, alkalmazkodó képességet, lelkiséget. Utalhat határozatlanságra, ingadozásra, belső nyugtalanságra, titkolózásra, kiszámíthatatlanságra.
3-as szám jelentése
A számmisztika szerint a belátás, a törvényes rend, erkölcs száma. A művészi hajlamot, optimizmust, haladó gondolkodást, vallást, hitet, sorsot és végzetet jelöli. Utalhat sokoldalúságra, felszínességre, rugalmasságra, nagyvonalúságra. A szám rokonszenves, vonzó egyéniséget, boldog érzelmi életet, optimista természetet és személyes vonzerőt jelez.
4-es szám jelentése
A négyes szám a négy végtag szimbolizálásával az ember száma. Jelentése a teljességhez és a tökéletességhez kapcsolódik: négy égtáj, négy évszak, az emberélet négy stádiuma. A számmisztika szerint megbízhatóságot, erőt, vezető készséget, alaposságot, bölcsességet jelöl. A cselekvés, a tett és a munka száma. Utalhat a tervek megvalósulására is.
5-ös szám jelentése
Püthagorasz az öt érzékszervvel bíró ember megjelölésére alkalmazta, munkáiban az alábbi területeket részesítette előnyben: test, állati lélek, a psziché, az értelem és az isteni szellem. Jelölheti az okkult tudományok iránti érdeklődést, mágikus befolyásolhatóságot, vonzódást a misztikumok felé. Az 5-ös szám az érintkezésekkel, összeköttetéssel és kapcsolatokkal függ össze.
6-os szám jelentése
Univerzális harmóniát, stabilitást, egyensúlyt szimbolizál. Számmisztikailag a szeretet, a gondoskodás, a szerelem, a vonzalom, a tökéletesség, a harmónia, a szépség száma. Utalhat családi, szerelmi életre, vagy ezek vágyára. Kifinomult művészi érzéket és kulturális igényeket jelenthet. A 6-os szám otthonszeretetre, hűségre, segítőkészségre, naivitásra, hagyománytiszteletre, fejlett szépérzékre utal.
7-es szám jelentése
Az isteni hármas és a földi négyes összegét adó szám, a makrokozmoszt és a mikrokozmoszt jelképezi. A számmisztikában a határtalanság, befejezetlenség, káosz és okkult tudományok száma, de jelölhet önlegyőzést, győzelmet, spiritualitás és misztikumok iránti vonzalmat és érzékfeletti fogékonyságot is. A 7-es szám kapcsolatban áll az érzékfeletti világgal.
8-as szám jelentése
Ezt a számot az univerzális rend tényezőjének tartják. A szám több vallásban is megjelenik (buddhizmus, hinduizmus, japán kultúra). A számmisztika szerint az akadályok, a gátló hatások, a bánat, a nyomor, a katasztrófa, a szegénység, a végzet száma. Fegyelmezettséget, merevséget, gyakorlatiasságot, anyagiasságot, hatalomvágyat, sikerorientáltságot mutat.
9-es szám jelentése
Az isteni hármas megsokszorozódása, a tökéletesség és az örökkévalóság száma. A hinduizmusban erre épül a mandala, amely a világot jelképezi, és amelyet felhasznál a jóslásban és az asztrológiában. Számmisztikailag a 9-es szám kettős jelentéstartalommal bír.
A 0 jelentése
A nulla képviseli a gyökeres átalakulásokat, a katasztrófák által végbemenő változásokat, válságokat, ellentétes erők összetűzését.
Forrás: Life-style.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése