péntek

Hogyan pihenjünk hatékonyan? - Wellness a léleknek

Van úgy, hogy nem csupán a testünk kívánja meg a figyelmet, de a lelkünknek is szüksége lehet egy kis törődésre. Néha az élet forgatagából kilépve egy kis időt szeretnénk tölteni magunk, vagy szeretteink társaságában, és ilyenkor nagyon is fontos, hogy milyen környezetben tesszük mindezt.

A valódi pihenéshez szükségünk van arra, hogy a környezetünk a lehető legpihentetőbb legyen, hogy ne kelljen a részletekben elvesznünk, és hogy lehetőségünk legyen egészében szemlélni a világot, megtalálva abban helyünket, ne csak szerepünket.
Forrás: Spirit Hotel Thermál Spa
Egy hétvége a harmónia jegyében
Megtisztulás, feltöltődés a test és lélek tökéletes harmóniájáért - ezt kínálja a sárvári Spirit Hotel vendégeinek. Ez az élmény pedig nem csak saját magunknak, hanem szeretteinknek is jár, ezért most ajándékba is adhatjuk, további részletek ezen az oldalon, kattintson!
A Lélek nyelve: a betegség - mondja Dr. Rüdiger Dahlke könyvének címében és több száz oldalon keresztül sorolja fel a leghétköznapibb betegségeket és az azokat kiváltó lelki képleteket. Persze magával a feltételezéssel lehet vitatkozni, de mindenképpen elgondolkodtató, hogy nem csak a fizikai valóság alakítja az embert. Bármilyen mértékben is hat ránk, sokkal fontosabb saját magunk válasza a külvilágból érkező impulzusokra. Hiába szedjük be a vitaminokat, hiába étkezünk egészségesen, hiába eddzük a testünket, ha a lelki életünkre, szellemi fejlődésünkre nem fordítunk kellő figyelmet, minden tevékenységünk hiábavaló.
Az egyik legélvezetesebb módja annak, hogy helyreállítsuk a megbomlott harmóniát, ha időt szánunk egy utazásra ahol az új környezet, a megváltozott ingerek stimulálhatják a belső munkát és pihentető kezeléseken vehetünk részt, ahol a test kényeztetése által a lélek is közelít a belső középpontja felé.
Forrás: Flickr (Creative Commons) - Nick J Webb
A gyógyítás egyik legősibb módszere a masszázs. Számtalan példa mutatja, hogy a masszázs nem csupán a testet, de a lelket is befolyásolja. Sokak szerint az aromás illóolajokkal történő kezelések a használt olaj függvényében befolyásolhatják a lelki folyamatokat is. A lazító, stresszoldó, gyengéd testmasszázst az aktuális állapothoz választott növényi eredetű olajok, illóolajok vagy azok kombinációinak felhasználásával végzik. Az illóolajok elsősorban a bőrbe, valamint a mélyebben lévő szöveti részekbe és a vérpályába eljutva fejtik ki jótékony hatásukat, de a masszázs során elillanó és belélegzett olajok hatnak érzékszervekre is, így érvényesül nyugtató és frissítő, a hangulatot kedvezően befolyásoló hatásuk is. Intenzívebbé válik a masszázs relaxáló, energetizáló és vitalizáló ereje.
Szintén az illóolajok jótékony befolyását használja ki illóolajos gyógyítás, amelynek elve, hogy az illóolajok a bőrön át felszívódnak és szétoszlanak a szervezetben. A fürdővízhez illóolajat keverve a gyógynövények nyugtató, lazító vagy élénkítő hatást fejtenek ki. Az illatok befolyásolják érzelmi világunkat, ezért használhatók a lelki panaszok kezelésére is. Az aromaterápia elsődleges célja a test és a lélek új életre serkentése és megtisztítása. Ez a módszer enyhíti a stressz okozta tüneteket, a migrént, szorongást.
Forrás: Spirit Hotel Thermál Spa
Szintén nagyon hatékony stresszoldó technika a floating, amelyben a súlytalan lebegés, a mély és tökéletes relaxáció élményét lehet átélni. A speciális hang- és fényszigetelt szobában a test külső hőmérsékletén tartott 30 cm mély víz felszínén lebeg. A szinte tökéletes súlytalanság állapotában elme befelé figyel, külső inger nem zavarja. A lebegés hatékonyságára sokféle magyarázat van, az egyik legfontosabb hatóelem biztosan a gravitáció kikapcsolása. A mély relaxáció során a kreativitásért, beleérző képességért, intuícióért felelős jobb agyfélteke alárendeltebb működése megváltozik.
Ha nem csupán kényeztetni szeretnénk magunkat és a mindennapos stressztől szabadulnánk, akkor érdemes egy méregtelenítő szépítő rituálét választanunk elsősorban bőrtípusunk függvényében, de az elérendő célt is figyelemmel tartva választhatunk méregtelenítő, fiatalító, tisztító kezeléseket. Ezekben a kezelésekben a tengervíz, az iszap és az algák gyógyító erejét kombinálják értékes növényi kivonatokkal (fűszerek, szezám, zöld tea, mogyoró, egzotikus gyümölcsök, növényi olajok) és a történelmi hagyományokkal. Élvezetes, illatos, kellemes, szertartásos testkezelések, fólia alatti pakolások, masszázsokat tartalmazhat egy-egy csomag.
Forrás: Spirit Hotel Thermál Spa
A testi megújulás közben tehát mindenképpen érdemes időt szakítani meditációra (akár irányított formában, szakértő segítségét kérve), relaxációt elősegítő kezelésekre, mert a pihenéshez ma már több kell egy kiadós alvásnál. Az agyunkat ki kell kapcsolni, a lelkünket pedig ugyanolyan kényeztetésben részesíteni, mint amit testünk kap egy wellness-hétvége során. Az eredmény sokkal látványosabb lesz, mint amit elsőre gondolnánk, még akkor is, ha éppen nem hiszünk abban, hogy a test és lélek között szoros kölcsönhatás működik.
-OT-
Forrás: Travelline

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése