péntek

Titkos mozdulatainkból kiolvasható az életünk?

A kineziológia két görög szó összetételéből képződött a kinézis mozgást, míg a logosz tudományt jelent, tehát szó szerint a mozgás tudománya lenne a témánk. Ez mégsem a járás és a mozdulatok tudományát jelenti, annál inkább az izomzatunkban elrejtett blokkok és információk elemzését és oldását.
A kineziológia ezen túl alkalmazza a kínai öt elem tant, felhasználja a legújabb neurológiai kutatások eredményeit, a viselkedés-genetika, a Bach-virágterápia, és számtalan egyéb holisztikus gyógyító eljárás tapasztalatait. A módszer készség-, képesség-,személyiségfejlesztő és prevenciós jellegű. Besorolható a test-lélek-szellem egységét figyelembevevő holisztikus rendszerek közé. Ígérete szerint segítségével befolyásolni lehet a test energiaáramlását, aktivizálni az öngyógyító folyamatokat.
Az izomtesztelés alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás és kapcsolat. Az izomtesztelés során tapasztalt izomerő változás megbízható tájékoztatást ad a tesztelő (kineziológus) által feltett kérdésre. Izmaink lekapcsolnak - elgyengülnek - bármely kellemetlen érzés, emlék hatására, illetve feszesen, tónusban maradnak a pozitív emlékek felidézésére. Így a kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van lehívni a kellemetlen információkat, felderíteni és kijavítani a működési zavarokat.
A tesztelés során a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott alkarjára. A kar vagy "erős tartás", vagy "elgyengülés" választ ad a feltett kérdésekre. A kineziológia módszerével azonosítható az energia elakadásának helye, melynek oldása csak úgy lehet tartós, ha egyidejűleg az egykori emocionális töltést semlegesítjük. A jelen csak a következményt mutatja meg, az ok a legtöbb esetben rejtve marad. A korregresszió segítségével a kineziológus kiderítheti, hogy mikor blokkoltunk le egy esemény folyamán.
Mivel a mozgás határozza meg egészségünket, betegségeinket, érzelmeinket, pszichénket, környezetünket és életutunkat, ezáltal a helyes mozgás javítja kapcsolatunkat önmagunkkal, embertársainkkal Ha feltételezzük, hogy a test „egy önmagát kiegyensúlyozó autonóm túlélési rendszer”, és ha ezzel az autonóm (akarattól független) túlélési rendszerrel kapcsolatot teremtünk, segíthetjük a test öngyógyító reflexét. Mindnyájan velünk született mozgásreflexszel rendelkezünk, melyet a légzés szabályoz.
Minél inkább aktiváljuk testünk mozgásreflexét, annál jobban szolgálja szervezetünket, s tartja fenn valamennyi szervi funkciónkat. Ha a kineziológia által kifejlesztett balansz módszerekkel és megfelelő gyakorlatokkal az autonóm mozgásreflexet erősítjük, akkor egyidejűleg az öngyógyító reflexet is segítjük – ez a test törekvése az egyensúlyra. Mivel minden izomnak van ellenpárja így az izmoknak harmonikusan össze kell dolgozniuk, mert csak így garantálhatják a jó mozgást - állítják a szakma képviselői. Ha az egyik megfeszül, akkor a másik ellazul. Ha valamely izom állandóan petyhüdt, akkor az ellenpárjának feszesebbnek kell lennie, hogy képes legyen kompenzálni a petyhüdtet, ezáltal válhat a testtartás féloldalasan torzzá, mely fájdalmat okoz hátpanaszt, migrént, légzési nehézséget, mely visszavezethető a tanulási és koncentrációs problémákra, a csúnya írásra.
A kineziológiát az 1960-as években alkotta meg a csontkovácsként dolgozó George Goodheart. Feltűnt neki, hogy a kiropraktikai kezelések csak időszakos eredményt hoztak és a betegek hamarosan a régi panaszaikkal tértek vissza. Ezért úgy gondolta, hogy ha feltárja azt az életeseményt, ahonnan a probléma ered, akkor talán véglegesen megoldhatja azt. Kidolgozta az izomtesztelés módszerét. Koncepcióját felhasználva dr. John Tie az 1970-es években összeállította a Touch for Health (Gyógyító érintés) rendszerét.
A kineziológiának az évek folyamán számos, speciális ága fejlődött ki egyik ilyen a széles körben ismert One Brain (Egy Agy) módszer. Az eljárás arra épül, hogy minden, ami fogantatásunktól kezdődően történik az életünkben hatással van további életünkre. Az agyunk mindezeket a hatásokat tárolja, és egy-egy kezelés során ezeket az adatokat "kérdezik le".
Kifejezetten a tanulást segítő kineziológiai módszer a „Brain Gym”, azaz Agytorna, az agy működését hivatott különböző gyakorlatokkal fejleszteni, ezáltal segítve a jobb tanulási eredményt. A „Három az Egyben” kineziológiai rendszer az izomteszt segítségével feltárja azokat az érzelmi blokkokat, amelyeket a múltban szerzett negatív élmények hatására szereztünk, s nem sikerült más módon megszabadulni tőlük, majd számtalan, de mindig a beteg egyéni igényei szerint kialakított, korrekciós lehetőséget kínál ezek feloldására.
A kineziológia Magyarországon 1997 óta a természetgyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma. Egy megoldandó probléma 4-5 kezelést igényel, az oldások hetente egy alkalommal javasoltak. A kineziológia a hagyományos orvosi kezelés mellett is alkalmazható.
Forrás: Life-style.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése