péntek

Velencei hotelszemle: a Vital Hotel Nautist teszteltük

A Velencei-tó elvesztette az érdeklődést az elmúlt években, pedig régebben a Balaton melletti második alternatívaként szerepelt a nyaralási palettán. A helyezés visszahódítására törekednek a part mentén most épült Wellness hotelek, amelyek közül az alig három hónapja nyílt Hotel Nautist teszteltük.
A hotel annyira új, hogy a honlapon fotók helyett koncepció rajzok szerepelnek, bizalmatlanabb vendégek lelki szemei előtt feldereng a valóságban csupán félkész hotel képe, amelynek egyik tornyában még munkások serénykednek. Ijesztő, hogy a szállodáról egyébként egyetlen fotó sem található a világhálón, a vakszerencsében bízva szállást foglalni a 21. században pedig már egyenesen kalandnak minősül.
Forrás: OT
Szerencsére a valóság jóval bizalomgerjesztőbb, bár ezt sajnos a lopva készített saját fotók aligha adják vissza. Cikkünk kapcsán egyébként megkerestük a szálloda vezetését, hogy megfelelő képanyaggal illusztrálhassuk az új hotel kínálatát, de nem kaptunk választ. Talán jogosan merül fel a kérdés: már az elején ennyire jól megy?
Aki az útjelző táblák alapján szeretné megtalálni az épületet, annak nem árt szerencsésnek lennie, nekünk a városon belül egyetlen útjelző táblát sikerült találnunk és azt is csak az utolsó kanyarban. Remélhetőleg ez a hiányosság hamarosan pótlásra kerül, mint a honlapon ugyan szereplő, de a hotelben nem található gyerekméretű fürdőköpeny.
Reméljük, a harmatos frissesség számlájára írhatjuk a hotel kommunikációs hiányosságait sehol egy útjelző vagy tábla, hogy mi merre található a hotelen belül így aztán kénytelenek vagyunk úton útfélen kérdezősködni, ami nem is lenne igazán nagy gond, hiszen igazán barátkozós nép a magyar, de míg az egyik recepciós leány jobbra addig a másik balra irányít bennünket. Így válik az amúgy üdítően változatos gyerekprogramok megtalálása külön programmá a programban.
Forrás: OT
A honlapon szereplő látványtervnél cseppet sem kevésbé szebb hotel várt bennünket közvetlenül a tó partján, ami valóban egy éppen csak lehorgonyzott hajóra emlékeztet. A belsőtér témája a divatos keleti motívumok közül a bambuszt emelte ki. Visszaköszön a növény törzsének halvány barnája és a levelének zöldje a sötétbarna wengével ellensúlyozva. Letisztult formák, újra értelmezett minimalizmus, egy leheletnyi retróval fűszerezve.
A hatalmas beépített TV panelek impresszívek, de kicsit talán túlzottan direktek, elvégre pihenni érkeztünk és a legkevésbé a külvilág hírei érdeklik ilyenkor az embert.  Említésre méltó design attrakció a sötétszürke alapszínű zöld csíkokkal és a hozzá illesztett világító sorokkal bolondított fürdőszoba, hatalmas tükörfelületekkel, mindehhez a luxuslakosztályban az erkélyre kitelepített ablakokkal ellátott szauna is jár. Illetve a fényterápiás ágy, ami a gyerekek nagy kedvence lett.
A „hajó” orr részében kapott helyett a kétszintes Wellness centrum itt a lagúnához hasonló kialakítású élménymedence öbleiben a légbefúvásos és a vízsugaras masszázs is megtalálható és a lassan kötelező elemmé váló színterápia is helyet kapott.
Itt találhatjuk a Vitalitáriumot is, amely magában foglal finn szaunát, infra szaunát, szanáriumot, gőzkabint, sókabint, élmény- és masszázszuhanyokat, jégkutat, tepidáriumot, kandallós pihenőt, még egy apró, de jól felszerelt fitnesztermet is. Az élményt itt is fényterápia, madárcsicsergés és a természet hangjai teszik teljessé.
A szinte már kötelező szépészeti kezelések mellett kitűnő masszázsterapeuta szolgáltatásait is igénybe vehetjük. Számunkra újdonság volt, hogy borús időben a szolárium mellett napfürdővel is szolgálhatnak. Az aktív pihenést szolgálja a squash és a bowling pálya is. A nyár közepére ígérik a világítótorony alakú csúszda és a külső medencék beüzemelését.
Forrás: OT
A játszótéren azonban már most is játszhatnak a csemeték, bár egy járda nem ártana hozzá. A gyerekmedencében sündisznóra emlékeztető szökőkúttal kedveskedtek a gyermekeknek. Itt engedjünk meg egy észrevételt: a dizájn kicsit talán túlságosan is nagy hangsúlyt kapott a komplexum megalkotásakor, de ha valóban arra vágynak, hogy a kisgyermekes családok önfeledten jól érezzék magukat, akkor néhány balesetmegelőző fejlesztést, illetve átalakítást feltétlen javasolnánk.
A szögletes korlátokat a felnőtt medencéknél sem tartjuk nagyon jó ötletnek, de a gyerek medencénél kifejezetten veszélyesek, sajnos saját tapasztalatból kellett megtudnunk, mennyire is azok. A másik kényelmetlenség, hogy a mellékhelyiség megközelítése - ha nem szeretnénk vizes fürdőruhában, a lobby érintésével eljutni ide – csak egy meglehetősen meredek csigalépcsőn lehetséges. Ez pedig egy vizes, ugráló gyerekkel nem a legjobb megoldás.
Bár a hotel egyébként valóban minden elvárásunkat felülmúlta, a legkellemesebb élményt mégis a konyha nyújtotta. Friss alapanyagokból elkészített változatos svédasztalon olyan meglepetéseket találhattunk, mint a vörösborban párolt körte, a csokoládé szószos sertés hús, vagy a grillezett rákfarok. A borlap is tartogat kellemes meglepetéseket és nem csak a terjedelmét tekintve. Kompromisszumok nélküli wellness étrendet tarthatunk és ráadásul nagyon finom ételeket kóstolhatunk, hát kell ennél több?
 Egy kis odafigyeléssel és megfelelően vendégbarát hozzáállással a Vital Hotel Nautis kiváló szálloda lesz, minden adott ehhez. De az internet korában ez még egyáltalán nem elég…
-OT-
Forrás: Travelline

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése