péntek

Szilvásváradi hotelszemle: a La Contessa kastélyhotelt teszteltük

Milyen érzés lehetett egy grófnak hazaérkezni? A több száz esztendős múlttal rendelkező La Contessa Kastélyhotel rég eltűnt idők eleganciáját és nyugalmát kínálja, Egertől mindössze 25 km-re fekvő Szilvásváradon. Személyesen jártunk utána az ígéreteknek.
Megyünk felfelé a kanyargós úton és egyszer csak felbukkan a kastélyt övező támfal, rajta a törtfehér neobarokk kastély, mint egy hatalmas habcsók. Kinyílik a kovácsoltvas kapu, és a parkoló mellett felgurulunk a kastély bejáratához. Hát ilyen érzés lehetett egy grófnak hazaérkezni.
A kastély történetének egyik legromantikusabb momentuma, hogy az utolsó tulajdonos jegyajándékként vette jövendőbeli hitvesének. A 2005-ben felújított négycsillagos szálloda éppen ezért kapta a La Contessa azaz "a grófnő" nevet.

A kastély előtti szépen gondozott francia stílusú kertben szökőkút csobog, a kastély parkjában éppen esküvői fotózás zajlik. Vörös selyemruhás koszorúslányok - mintha a kastély múltjából léptek volna elő. Mint megtudjuk, a hotelt gyakran veszik bérbe fotózásra, sőt ottlétünk alatt filmforgatás is zajlott erre.
Forrás: La Contessa
Kétszárnyú lépcső vezet az üveg zsilipajtóval felszerelt bejárathoz, innen a kényelmes kanapékkal és fotelekkel berendezett lobbyba lépünk. Az üdvözlő italt is itt fogyasztjuk el, majd sietünk elfoglalni a szobánkat. Tudtuk, hogy szép lesz, mert a weboldalon található galériát hosszasan tanulmányoztuk, de egészen más képen látni és benne lenni. Süppedős szőnyegpadló, mandula színű, hímzett bársonyfüggönyök, bőr kanapé, elegáns neobarokk szekrény.
A fürdőszoba magasfényű mészkőlapokkal van burkolva, a szobaszerű hatást erősítendő kis faragott szekrényke ad helyett a mosdópultnak. A légiesség és az elegáns hatás fokozásához üvegpolcokat használtak a berendezők. A wellness élményt a superior kategóriától kezdődően minden fürdőszobában található saját szauna adja.
A barokk kastélyokra jellemző hosszú folyosós alaprajzot megtartva alakították ki a hotel elrendezését, ennek köszönhetőek az elegáns közlekedőterek és a barokkban hangsúlyos szerepet kapott lépcsők dominálnak.
Forrás: La Contessa
A földszinti folyosóról a díszburkolatos "Ceremónia udvarra" lehet rálátni, ez is a pompakedvelő barokkra jellemző építészeti motívum. A hotel egyik attrakciója a főlépcsőházban található közel 5 méteres Swarovski kristálycsillár. Gyönyörű kristálycsillárokat találhatunk még az étteremben és a lobbyban is.
A főlépcsőházból, de ha kedvünk tartja, a lobbyból is beléphetünk az Erzsébet étterembe. A menü a'la carte, tehát étlap szerint kell rendelnünk, de szerencsére a gyermekek esetében igen rugalmasak, és különféle ételekből sikerül a nekik is megfelelőt összeválogatnunk. Az alapanyagok frissek, az étterem ablakából látni lehet, ahogy a fűszerkertben begyűjtik a rozmaringot az ebédhez.
Nagy hangsúlyt fektetnek a környéken található alapanyagok felhasználására, így jelenik meg az étlapon a Szalajka-völgy vízlépcsőjében tenyésztett pisztráng és a bükki erdőkben gyakori szarvasgomba.
Forrás: La Contessa
Az ételek jó ízűek, de ez sokkal inkább hagyományos házi konyha és nem rafinált eleganciájú, modern gépekkel felturbózott trendgasztronómia. Viszont az adagok mérete pont elegendő és ha csak és kizárólag salátán kívánunk élni (tekintettel a wellnessre), akkor könnyedén megtehetjük és nem kell félnünk attól, hogy mindig ugyan azt kell rendelnünk. A svédasztal különlegesen változatos ételsort kínál és még látványkonyha résszel is fel van szerelve, ahol kérés szerint sütik a rántottát vagy a palacsintát.
A wellness részleg egy hatalmas beltéri és egy szintén méretes kültéri medencéből áll, a legkisebbeknek egy aprócska tocsogó jutott, amelyet a hatszemélyes jakuzzi és a nagymedence mellé helyztek el. A beltéri medence élménymedence funkciókkal is ki van egészítve, található benne nyakmasszázs és pezsgőágy is.
Az üvegfalú épületrész az erdőre nyílik, a kilátás lenyűgöző. Mindemellett kényeztetheti magát az ember hagyományos finn szaunával, bioszaunával - itt alacsonyabb a hőmérséklet (40-50°), ezért a magas vérnyomással küzdők is bátran igénybe vehetik -, 50-60° fokos aroma kabinnal, és páros hidromasszázs káddal, ahol az aromaterápia mellett színterápia is segíti az ellazulást.
Forrás: La Contessa
Ki lehet próbálni a wellness csomagajánlatokban található szauna szeánszokat. Ekkor a szaunamester egy legyező és különböző felöntések segítségével teremt különlegesen ellazító atmoszférát. Természetesen található a szaunák mellett jégkút és három élményzuhany is: esőcsepegtető és vízesés funkciókkal.
A változatos masszázs és testkezelések mellett igénybe lehet venni a török gőzfürdő, más néven hamam kezeléseket is. Ezek a többi masszázstól eltérően épített és fűtött kezelőágyon, feketeszappan, rhassoul és argán olaj felhasználásával történnek.
A rendkívüli környezetnek is köszönhetően a La Contessában eltöltött napok feledhetetlenek voltak és amit még soha nem tapasztaltunk Magyarországon, az a pincérek és a személyzet elképesztő türelme, kedvessége és szolgálatkészsége volt, hogy szinte minden kívánságot, apró rezdülést kitüntetett figyelemmel kezeltek. Ehhez pedig nagyon könnyű hozzászokni, és az ember könnyen visszatérő vendég lehet.
-OT-
Forrás: Travelline

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése