péntek

Csak leugrom az orvoshoz nyaralni

Sajnálatos, de tény, hogy egészségünkkel csak akkor foglalkozunk, ha megbetegszünk. Szerencsésnek érezhetjük magunkat, ha egy akut probléma még időben ráébreszt bennünket a prevenció szükségességére, pedig akár pihenés közben is megtehetjük az életünk minőségét javító lépéseket.
Miért is várnánk egy betegség jelzésére, hiszen az egészségünk a kezünkben van, csak döntést kell hoznunk. A legtöbbünk agyában az egészséges életmód korlátozások és kényelmetlennek tűnő dolgok összessége, a diéta szó hallatán az éhezésre asszociálunk, a rendszeres mozgás pedig az iskolai tornaórák sötét rémét idézi fel az agyunkban. Pedig az egészségmegőrzés nem csak hasznos, de felettébb kellemes, sőt élvezetes tevékenység is lehet, csak meg kell találnunk a módját.
Nem csak a háziorvos segíthet
Forrás: null
Amennyiben elszántuk magunkat, hogy változtassunk rossz szokásainkon és megadjuk a testünknek a kellő figyelmet és gondoskodást, érdemes professzionális segítséget igénybe venni. Bármilyen furcsán hangzik, ehhez az egyik legjobb megoldás egy kellemes pihenés lehet. Ha a változtatást egy wellness hotelben kezdjük, mindjárt nem tűnik annyira nehéznek az előttünk álló út. Manapság már hazánkban is számos gyógy- és wellness hotel nyújt olyan egészségmegőrző, prevenciós és terápiás módszereket a klasszikus fürdő- és relaxációs szolgáltatások mellett, amelyek közül válogatva biztosan megtaláljuk a nekünk legalkalmasabb eljárást. Sokan még mindig azt gondolják, hogy a gyógyászati kezeléseket nyújtó szállodába csak beteg emberek járnak, de ez nem igaz. Az ilyen helyeken felkészült szakemberek várják a vendégeket és segítenek az egészséges életmód kialakításában, úgy, hogy közben a wellness élmények teljes tárházát kínálják.
Szakemberek segítségével könnyebb
Forrás: Carbona
Új élet a Carbona segítségével
Nincs még egy szálloda Hévízen, ahol olyan szakmai hátteret biztosítanának a gyógyászati és preventív szolgáltatásokat kereső vendégek számára, mint a NaturMed Hotel Carbona.  A hévízi tóval azonos vízösszetételű, saját gyógyforrással rendelkező szálloda gyógyászati részlegében 3 szakorvos és 40 fős állandó szakembergárda várja az egészségtudatos vendégeket, valamint a gyógyulni (is) vágyókat. Az orvosi állapotfelmérést követően egyénre szabott kezelési terv szerint zajlik a kúra. Szükség szerint rendelhető súlyfürdő, iszap-, fluor-és kénpakolás, 4 különböző hatású hydroterápiás és tucatnyi elektroterápiás kezelés, melyeket kiegészíthetnek vízben vagy talajon végzett gyógytornával és masszázzsal.
Javasolt, hogy mindenek előtt végeztessünk el egy teljes állapotfelmérést, amely megmutatja, hogy melyek egészségünk gyenge pontjai, mire kell fokozottan ügyelnünk. A hagyományos nyugati orvoslás módszereként általánosan ismert vérképelemzés mellett például a teljesen fájdalommentes biorezonancia vizsgálattal is feltárhatjuk egészségi állapotunkat. Az állapotfelmérés nem más, mint a szervezet egészségi állapotának felmérése. Egy ilyen vizsgálat - attól függően, hogy milyen módszerekkel történik - akár kicsit kellemetlen is lehet (például egy vérvétel vagy egy futógépes erőnléti teszt), de új módszerek is akadnak, amelyeket a jobb wellness szállodák kínálatába már be is építették.
Kifejezetten a gyors és fájdalommentes állapotfelmérés eszközeként fejlesztette ki 1953-ban dr. Reinhold Voll azt a módszert, amelyet Voll féle elektorakupunktúrás diagnosztikai vizsgálatként ismerünk. A módszer lényege, hogy a kínai gyógyászatból az akupunktúrából ismert pontok és meridiánok speciális mérésével információt kaphatunk a szervezet és egyes szervek állapotáról. A másik, szintén fájdalommentes állapotfelmérő módszer a számítógépes talpvizsgálat vagy talpdiagnosztika, amely talp nyomáseloszlásának mérésén alapul, így személyre szabott talpbetétek készíthetők a lúdtalp, a haránt és hosszanti boltozat süllyedés, a bütyök és a kalapácsujj kialakulásának megelőzésére, de a módszer segítségével a láb reflexzónáira is jó hatással lehetünk így akár prevenciós módszerként is használhatjuk. A harmadik módszer a hőtérképes vizsgálat, amely az emberi test által kisugárzott infravörös hullámok elemzésével átfogó képet nyújt szervezetünk biológiai állapotáról.
Akad persze még bőven olyan módszer, amely alkalmas lehet állapotunk feltérképezésére, de a legtöbb szállodában általában orvosi segítség és szaktanácsadás is adott, hogy minél felkészültebbek lehessünk az életmódunk tervezését illetően. Ezek után pedig mindenki abban a módszerben hisz, amiben akar...
Forrás: www.carbona.hu
Ha kézbe kaptuk az eredményeinket, akkor eljött az idő, hogy kidolgozásra kerüljön a személyre szabott terápia, amelyet egy wellness hétvége keretében a szakemberek biztosítanak nekünk. Ez pedig kétségtelenül kellemesebb folyamat, hiszen az egészséges ételek igen finomak lehetnek, a rendszeres testmozgás ellenállóbbá és formásabbá teheti a testünket, a masszázsterápiákkal pedig nem csupán a testünket, de szellemünket, lelkünket is pihentethetjük. Tehát ne habozzunk, ugorjunk le az orvoshoz egy kicsit nyaralni, új emberként térhetünk haza, és talán olyan segítséget kapunk egy új életmód kialakításához, amely évekkel hosszabbíthatja meg életünket.
-OT-
 Forrás: Travelline

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése