péntek

Numerológia: a számok bűvöletében

Feltételezhetően azóta foglalkoztatja az embert a számok misztikája, amióta azok felfedezésre kerültek. Gondoljunk csak a 13-as szám babonájára, vagy a 7-es szám feltűnésére a mesékben. Mégis hogyan lehet számok alapján megismerni egy egyént?
A számmisztikusok egyik fele az asztrológiával rokon tudománynak tekinti a numerológiát és szerintük ez magyarázza azt is, hogy az egyes számokat összefüggésbe hozzák a bolygókkal és az asztrológiai jegyekkel. A másik oldal a múltszázad és konkrétan L. Dow Balliett gyermekének tekinti a numerológiát. A felhasználó szempontjából azonban szinte lényegtelen, hogy kitől származtatjuk a rendszert, és inkább rendszereket, mert azt bátran kijelenthetjük, hogy annyi numerológiai van, ahány használó, illetve ahány tanító. Csak egyvalami biztos: a számok. A számmisztikát általában az egyén megismerésének eszközeként szokták alkalmazni, a számok segítségével bizonyos összefüggéseken keresztül előre jelezhetik a nagyobb sorsfordulókat életeseményeket - legalábbis a numerológia követői szerint.

Meghatározzák egész életünket?
Hogy valamennyire megértsük a számmisztika lényegét, nem árt ismerni az alapvető műveleteket. Ha a születési dátum számmisztikájáról beszélünk, akkor választhatjuk azt a módszert, ami az alábbi részekre osztja az elemzést:
A név- vagy sorsszám
A teljes nevünk minden betűjének értékét összeadva a sorsszámunkat kapjuk meg. Jelentése sorsunk, jövőnk alakulására enged következtetni - állítják a numerológia követői. Megtudhatjuk, hogy a bőség és a szerencse gyermekei vagyunk-e, hogy életünk fizikai vagy szellemi munkával telik, esetleg az alkotásnak, a művészetek szépségeinek szenteljük magunkat, és így tovább.
A belső és a külső szám
Ezeknek az értékeknek a megkapásához szét kell bontsuk nevünk magán- és mássalhangzóinak értékét. A magyar nyelv gyönyörűen kifejezi ennek jelentőségét: a magánhangzók összege – azaz belső számunk – magunkra, belső életünkre, gondolatainkra, vágyainkra utal. A mássalhangzók összege – azaz külső számunk – leírja, hogyan látnak bennünket mások: miként viselkedünk, milyen eszközök állnak rendelkezésünkre, hogy kifejezzük gondolatainkat. Ez egyben a numerológia – és minden más jós- vagy jellemábrázoló rendszer – egyik fontos tanulsága: nagyon ritkán fordul elő (jelen esetben a matematikai valószínűsége nagyon kicsi), hogy ugyanolyannak éljük meg magunkat, amilyennek mások látnak.
Az életszám
Születési dátumunk összege az életszámunk. A számmisztika elemzői szerint a szimbólum feladatunkra, „küldetésünkre" vagy divatos szóval „karmánkra" vonatkozik. Feltárja előttünk életünk célját, segít, hogy megtaláljuk, mihez van tehetségünk, az élet mely területein tudjuk maradéktalanul kamatoztatni adottságainkat.
A "Mágikus négyzet"
Ha a „Mágikus négyzet” felhasználásával készítjük az elemzést akkor az alábbi hét számot kapjuk. Évszám: meghatározza az alapkaraktert. Ezt a számot még két részre bontjuk, az évszázadra és évtizedre, ami megadja, hogy ez az alapkarakter milyen úton jön létre. Hónapszám: meghatározza a belső személyiséget, a feladatot. Napszám: azt mutatja meg, hogy miképpen nyilvánul meg a belső személyiség a külvilág felé, feladatát miképp valósítja meg. Sorsút szám: azt mutatja meg, hogy mi az út, amin keresztül képes eljutni a földi céljának beteljesítéséhez. Sorsszám: azt mutatja meg, hogy mi a feladat, amit élete során be kell töltenie, meg kell tanulnia. Hiányszám: azt mutatja meg, hogy mik azok területek az életben, amikkel kapcsolatos értékítélete nincs a helyén. Többletszám: azt mutatja meg, hogy melyek azok a képességek, illetve feladatok, amikre különösen oda kell figyelnie élete során.
Név alapján történő számítás
A numerológia követői szerint kiszámíthatjuk a név számmisztikáját is, ennek alapja az, hogy az ABC betűinek megfeleltethetünk 1-9-ig számokat, és így a születési dátumhoz hasonlóan kiszámíthatjuk a névre vonatkozó személyiségszámokat. Míg a születési dátum a személyiség saját magára vonatkoztatott feladatait adja meg, addig a név a külvilág felé való tanító szerepet mutatja meg. A név számmisztikai elemzése alapvetően annyi részre tagolódik, ahány részből a születéskor kapott, illetve később felvett név áll.
Forrás: Life-style.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése