péntek

Szombathelyi hotelszemle: a Park Hotel Pelikánt teszteltük

A gyermekeit saját vérével etető Pelikán szimbóluma az egyiptomi mitológiából került át a keresztény ikonográfiába és vált az önfeláldozó szülői szeretet, az erőn felüli odaadás jelképévé. Vajon ez mennyire igaz a szombathelyi Pelikán Park mellett található szállodára? Cikkünkből kiderül.

A Park Hotel Pelikán Szombathelyen a Pelikán Park mellett található, nevét is a park névadójáról, a hányatott sorsú pelikánszoborról kapta (a többször megcsonkított szobor eredetijét Rumi Rajki István szobrászművész 1920-ban alkotta).
A 43 szobával rendelkező szállodának egy több mint 100 éves épület ad otthont, mely 1901-ben árvaházának épült, a műemlékjellegből adódik a négyméteres belmagasság az impozáns lépcsőház és a tágas folyósok. Az alsó két szint szobái a parkra néznek a tetőtéri szobák egy középiskola meglepően csendes udvarára, illetve a mellette lévő városi sportpályára.
Forrás: Park Hotel Pelikán
Az elhelyezkedés nagyon szerencsés, a város fő tere csak pár lépésnyire, mégis távol minden zajtól, és ez biztosítja a nyugodt pihenést. A főépület mellett álló Villa Magnolia épületében még 11 szoba található.
A hotel alkalmas konferenciák megrendezésére és átutazó vendégek kiszolgálására, illetve arra, hogy a bevásárló turizmus kényelmes szállóhelye legyen.
A szobák a felújítási év divatszínének megfelelő cseresznye bútorokkal vannak berendezve, a sárga falak kellemes hangulatúak, de láttunk már sokkal szebbet is.
A fürdőszobával se lenne semmi gond, de a fürdőkád függönyt helyettesítő üveglapja rosszul van szigetelve, így az ott tartózkodás másnapján már komoly pocsolya éktelenkedik a mosdó alatt.
Forrás: Park Hotel Pelikán
Érezhető a fejlesztés szándéka is, hiszen régebben még át kellett kocogni a szomszédos Kneipp-centrumba, ha igénybe akartuk venni a hotel által csomagban árult masszázs- és fürdőkezeléseket.
Azonban tavaly ősszel, a fitneszterem helyére építettek két masszázs szobát, egy váltófürdőt, egy aroma- és élményfürdőt, egy infraszaunát, valamint egy sóbarlangot is.
Ami maradt, az a szauna, egy kicsit elkapkodva épített zuhanyzó résszel – mállik a vakolat. Az átépítés miatt nincs fitneszterem, bár ott soha senkit nem láttunk és ez nem is csoda, hiszen meglehetősen spártai hangulatú helyiség volt.
A Spa-ban mindezeken felül egy nagymedence és egy épített jakuzzi várja az aktív pihenésre vágyókat. A medencék tisztaságával nincs gond, de magára az uszodára nagyon ráférne egy átgondolt felújítás, mert a falfelületek megadták magukat az uszodákra jellemző magas páratartalomnak, a lámpák fémburkolatai pedig szintén emiatt a rozsdának.
Forrás: Park Hotel Pelikán
A hatalmas üvegház - amivel az uszoda le van fedve - nyáron könnyen szellőztethető, hiszen csak kinyitják az ablakokat, de a hűvösebb hónapokban gyakran csepeg a tetőről a kicsapódott pára.
A legfájdalmasabb pont azonban mégis a konyha hanyatlása, régen sem volt lélegzetelállító a menü, de legalább elfogadható ételek készültek friss alapanyagokból, és a salátába a jégsalátán kívül más is került.
Mostanra azonban menza kosztra silányult és még megtévesztő ételnevekkel is bolondítják az éhes vendéget.
Példának okáért a dióbundás brie bundájában nyomokban sincs dió, van helyette teljesen érthetetlen módon szezámmag, a mellé adott áfonya öntet közönséges (nem túl jó minőségű bolti lekvár felmelegítve), a rizs pedig zacskós gyorsrizs.
Forrás: Park Hotel Pelikán
Ennyi hiba egyetlen tál ételben nagyon elkeserítő tud lenni, és a többi fogás se tudja lenyűgözni a vendéget.
Pedig tényleg ez a város legszebb étterme, ami alkalmas lenne nagyszabású borvacsorák, vagy impozáns partik megrendezésére is, sokkal jobb tartalmat érdemelne ez a csodás környezet.
Ez egyébként vonatkozik a hotel egészére, mivel a kiszolgálás kedves, az alkalmazottak segítőkészek és láthatóan szeretik a munkájukat, tehát minden adott lenne a sikerhez.
Egy kicsivel átgondoltabb koncepcióval és sokkal jobb konyhával biztosan több vendéget tudnának idecsábítani.
Végső soron ez lenne a cél, nem igaz?

-OT-

Forrás: Travelline

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése